Skip links

Online succes behalen? Kies voor snelle hosting!

Het belang van snelle hosting voor jouw organisatie

Webhosting is een onderwerp dat door veel ondernemers vaak onderschat wordt, maar als het gaat om de snelheid van je website kun je hier wel het verschil mee maken. Zonder snelle hosting kan jouw website nooit zijn optimale snelheid behalen. En de snelheid van je website speelt een grote rol in het online succes van jouw organisatie. Het zorgt namelijk voor:

  • Een hogere ranking in Google
  • Een betere AdWords-kwaliteitsscore
  • Het verbetert de conversieratio op je website
  • En het zorgt uiteindelijk voor meer omzet!

De bovenstaande punten is wat je als ondernemer wilt, toch? Maar hoe zorg je er nou voor dat dit ook daadwerkelijk lukt? De eerste stap is door te investeren in kwalitatieve webhosting. Dit zal je website ten goede komen en hiermee kun je net dat stukje voorsprong behalen op je concurrenten.

In deze blog lees je wat het effect van snelle hosting is voor jouw website en voor het online succes van je organisatie.

Betere ranking in Google

Snelle hosting heeft een positieve invloed op zowel organisch als betaald zoekverkeer. Het zorgt ervoor dat jouw website beter geïndexeerd wordt in Google en een hogere ranking krijgt. Hierdoor wordt jouw website eerder gevonden en stijgen je bezoekersaantallen. Daarbovenop komt nog dat jouw AdWords-kwaliteitsscore sterk verbeterd. En dit zorgt er weer voor dat je minder kosten kwijt bent, omdat de click-prijzen van Adwords lager zijn. Zo ben je dus goedkoper uit.

Kortom: snelle webhosting is enorm gunstig voor de SEA en SEO van je website.

Betere conversies

Wat doe jij zelf als je lang moet wachten op het laden van pagina’s binnen een website? Juist, je wordt ongeduldig en verlaat de website. Dit zorgt dat de conversies van je website dalen. 

De snelheid van je hosting heeft grote invloed op de snelheid van je website en dus een groot effect op het aantal conversies en de conversieratio van je website. Hoe sneller een website is hoe langer mensen blijven hangen. Hierdoor klikken mensen meer pagina’s aan en zullen zij dus ook sneller overgaan tot conversie. En dit resulteert in een hogere omzet voor jouw organisatie. 

Snelle hosting = betere UX

Is je website traag? Dan heb je de kans dat de beoordeling van jouw gebruiksvriendelijkheid omlaag gaat. Snelle webhosting voorkomt dit en zorgt  voor een betere performance van je website en een optimale gebruikerservaring voor je bezoekers. Oftewel, een betere User Experience. Dit is ook een van de redenen waarom Google snelheid als rankingfactor heeft toegevoegd aan het zoekalgoritme. Snelle hosting draagt bij aan een optimale UX en zal dus positief uitpakken voor jouw plaats in Google.

Langzame website = verlies in omzet 

” Een vertraging van een seconde kan leiden tot een vermindering van 7 procent in conversies.”

Denk maar eens na wat dit kan betekenen voor jouw organisatie. Een vermindering van 7% in conversies als jouw webshop 100.000 euro per maand omzet? Dan loop je dus ongeveer 7000 euro per maand mis! Dit is toch een aardig bedrag die verloren gaat…. 

Om dit te voorkomen kun je beter investeren in een goede hostingprovider die ervoor zorgt dat jouw website altijd supersnel is. Een kleine investering die ervoor zorgt dat je geen grote omzet misloopt door een langzame website.

Hoe kies je een goede hostingpartij?

Je weet nu waarom een snelle website belangrijk is, maar in hoeverre ben je afhankelijk van webhosting als het gaat om het hebben van een snelle website? Het antwoord is vrij simpel, hosting heeft direct invloed op de snelheid van je website. Zonder de juiste webhosting zal jouw website nooit sneller worden. Maar iedere hostingpartij zal verkondigen dat zij snelle hosting leveren, dus waar moet je nu op letten als je een hostingpartij uitkiest? Hieronder noemen wij drie vormen van webhosting en de verschillen in snelheid. 

  1. Shared hosting Dit is een goedkope oplossing voor kleine websites. Helaas is bij webhosting goedkoop vaak duurkoop. Shared hosting is zo een voorbeeld van goedkope webhosting. Je deelt je server met veel anderen waardoor je afhankelijk raakt van de buren. Piekbelastingen op andere websites zorgen ervoor dat jouw website vertraagt, niet echt ideaal dus.
  2. Dedicated hosting  Hier heb je een eigen serverruimte tot je beschikking. Dit zorgt ervoor dat er geen andere websites invloed uitoefenen op de snelheid van jouw website. Het nadeel van deze vorm van webhosting is dat het veel technische kennis vereist, maar als je deze kennis hebt dan is het zeker een goede keuze. Het kost iets meer, maar de kosten van een langzame website zijn veel hoger!
  3. Managed WordPress hosting Als je kiest voor Managed WordPress Hosting dan heb je gegarandeerd een snelle website. Jouw serverruimte en website worden volledig gemanaged door je hostingprovider, waardoor je website altijd supersnel is. Hierbij zit ook support en advies over het installeren en onderhouden van thema’s en plugins. Het technische beheer van je website wordt volledig voor jouw geregeld waardoor je een maximale performance en een goed beveiligde website hebt. Je kunt het beste kiezen voor deze vorm van hosting als je geen tijd of kennis hebt om je hosting zelf te managen, maar je geen inkomsten wilt mislopen vanwege een trage website.

Investeer in een goede hostingpartij

Wil jij dus het maximale halen uit je website en het verschil maken bij je concurrenten? Dan zul je moeten kiezen voor een snelle hostingpartij, want alleen op deze manier krijg je een snelle website! En dit zullen je bezoekers & Google waarderen!

Meer informatie over RocketPress Managed WordPress Hosting vind je hier.