Skip links

Wat is het verschil tussen Managed WordPress hosting en normale hosting?

Als je gebruik maakt van hosting heb je vast wel eens gelezen of gehoord over Managed WordPress hosting. Daarbij is het je vast ook opgevallen dat Managed WordPress hosting een stuk duurder is dan normale hosting. Maar waarom is dat eigenlijk? Wat is het verschil tussen Managed WordPress hosting en normale hosting?

Als je overweegt om over te stappen naar een Managed hosting provider dan wil je natuurlijk wel weten waar je voor betaald. Daarom hebben wij in dit artikel de belangrijkste verschillen tussen reguliere hosting en Managed WordPress hosting uitgelegd. Dan kun jij beslissen wat het beste bij jou past!

Normale hosting – shared hosting en doe-het-zelf VPS

Om goed te beginnen zullen we eerst uitleggen welke vormen van normale hosting er zijn. De meeste ondernemers en bedrijven die een website hebben maken gebruik van een shared hosting account. Je deelt de server dan met de andere klanten van je hosting provider. De hosting provider zorgt in dit geval alleen voor de updates van het operating system en de webserver, maar niet voor de updates van jouw website zelf.

Shared hosting kun je al vanaf €3,- per maand afsluiten. Dit is erg goedkoop en op zich goed om mee te beginnen. Er zitten wel een aantal nadelen aan deze goedkope vorm van hosting. Zo deel je de server vaak met enorm veel andere websites. Een andere website die problemen ervaart kan daardoor ook een negatieve invloed uitoefenen op de werking van jouw website. Daarnaast geven gedeelde hosting providers geen goede support, omdat de kosten zo laag zijn.

Je kunt ook kiezen voor doe-het-zelf VPS. Dit is vaak voor de mensen die het belang van een geoptimaliseerde website wel inzien, maar geld willen besparen. Je bent bij doe-het-zelf VPS zelf verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van je website. Heb je weinig technische kennis dan kan dit gevaarlijk zijn. Een kleine VPS kun je afsluiten vanaf €5,- per maand.

Lees in ons artikel ‘Wat is hosting en welke verschillende vormen bestaan er?’ meer details over normale hosting.

Wat is er anders aan Managed WordPress hosting?

Het verschil in Managed WordPress hosting is dat het veel meer te bieden heeft dan normale hosting. Bij Managed WordPress hosting regelt de hosting provider alle technische aspecten van het runnen van een website. Denk hierbij aan het updaten, beveiligen en optimaliseren van de snelheid van je website. Het voordeel hiervan is dat jij je volledig bezig kunt houden met ondernemen en je geen zorgen hoeft te maken over wat er op de achtergrond van je website gebeurt!

De belangrijkste verschillen:

Tijdbesparend

Goed onderhoud plegen is van essentieel belang om een website draaiende te houden. Het onderhouden en updaten van je website kost wel veel tijd. Denk aan updates, security patches, upgrades, back-ups en andere interventies. Een managed WordPress hosting provider regelt dit allemaal voor je! Zo blijft je website altijd up-to date en snel zonder dat jij er tijd in hoeft te investeren. Deze tijd kun je goed gebruiken voor andere zaken!

De veiligheid

Managed WordPress-hosting bedrijven nemen veiligheid zeer serieus en beschermen jouw website tegen hackers en malware. Mocht je toch geïnfecteerd zijn dan bieden zij altijd uitstekende support aan en lossen alles voor je op! Bij een normale hosting provider hoef je geen support te verwachten wanneer je website gehackt is. 

Premium support

Een ander verschil in Managed WordPress hosting is de support die je krijgt van de medewerkers. Managed WordPress hosters begrijpen de ins en outs van jouw website. Als er iets stuk is dan kunnen zij dit gelijk voor je oplossen. De WordPress experts weten precies welke plugins of thema’s een slechte invloed kunnen uitoefenen op je website. Zij voorzien je daarom altijd van superieure support en het beste advies!

Snelheid

Managed WordPress hosters doen er alles aan om jouw website zo snel mogelijk te maken. Een normale hosting provider beschikt over minder resources en geheugen waardoor websites langzamer werken. Dit wil je uiteraard niet, want dit leidt tot een slechtere conversie en een lagere ranking in Google. Daarnaast is de server geoptimaliseerd voor WordPress websites en dit zorgt voor een snellere laadtijd. Ook met een groot aantal bezoekers zal je website snel blijven werken. Neem je hosting af bij een normale hosting provider dan kan een groot bezoekersaantal de laadtijd van je website vertragen.

Prijs

De prijs van Managed WordPress hosting ligt een stuk hoger. Vaak beginnen de abonnementen vanaf een bedrag van €25,- per maand. Dit kan oplopen tot €125,- per maand. Het is afhankelijk van de grote van je website, je behoeftes en het aantal bezoekers welk abonnement bij jou past.

Je ziet dus dat er grote verschillen zijn tussen Managed WordPress hosting en normale hosting. Er zit een groot verschil in de prijs, maar hier krijg je dan ook veel voor terug. Het kan een goede investering zijn, omdat je mankracht en tijd bespaart. Daarnaast heb je gegarandeerd een betere performance van je website. En dit heeft natuurlijk weer een positieve invloed op je conversies en je ranking in Google!

Je zult zelf de afweging moeten maken of Managed WordPress hosting iets voor jou is. Heb je weinig technische kennis, maar is jouw website wel erg belangrijk voor je? Dan is het zeker aan te raden om over te stappen naar een Managed WordPress provider.

Wil je meer informatie over Managed WordPress hosting? Ons team van Rocketpress staat voor je klaar!

[vc_btn title=”Vraag informatie aan” style=”custom” custom_background=”#4869e8″ custom_text=”#ffffff” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.rocketpress.nl%2Fcontact%2F|||”]