Skip links

Welke zakelijke kansen en mogelijkheden biedt de Microsoft Hololens 2?

Microsoft Hololens 2

Wil jij een toonaangevende rol spelen in jouw branche? Dan is innovatie de sleutel tot succes.  Met de komst van de Microsoft Hololens 2 ontstaan er veel nieuwe businesskansen voor organisaties uit verschillende sectoren. De Hololens 2 is de doorbraak op het gebied van kunstmatige intelligentie van Microsoft. Het helpt bedrijven om sneller, slimmer en productiever samen te werken. De Microsoft Hololens 2 wordt de nieuwe dimensie binnen de moderne werkplek. Maar wat is nu precies de toegevoegde waarde van deze innovatieve bril voor jouw organisatie? Je leest het in dit artikel.

Wat is een Hololens?

De Microsoft Hololens is een MR (mixed reality) headset. Mixed reality is een geavanceerde vorm van AR waarbij je nog steeds in je eigen omgeving bent, maar waar een ruimtelijke projectie aan wordt toegevoegd. Deze projectie kan zowel in 2d als in 3d worden weergegeven. Computerbeelden worden als het ware in de echte wereld geplakt. Je kunt de beelden eenvoudig met je handen manipuleren om ze kleiner of groter te maken. Ook kun je een slider van links naar rechts vegen door je vingers samen te knijpen. Het is dus zeer makkelijk om handelingen te verrichten zonder dat je gebruik hoeft te maken van controllers. Werk je in een productieomgeving met beide handen? Dan kun je ook werken met stembediening.

Welke kansen biedt de Hololens 2 voor bedrijven?

De Microsoft Hololens 2 is zeer geschikt voor de zakelijke markt. Je kunt bijvoorbeeld prototypes van producten weergeven of op afstand samenwerken met collega’s aan dezelfde projecten. In het productontwerp en ontwikkelingsproces kunnen ontwerpers en ingenieurs realtime ontwerpen bekijken, testen en aanpassen. Het maken van prototypes wordt hierdoor makkelijker.

De Microsoft Hololens 2 zal werelden openen voor veel verschillende sectoren zoals het onderwijs, de medische sector, bouwsector en industriële sectoren. Zo is het zeer toepasbaar bij het inrichten van huizen. Je kunt de ruimte visualiseren en het daadwerkelijk beleven zoals deze in het echt moet worden. Dit zorgt dat klanten kunnen meegenieten van jouw creatieve visie al voordat je start met inrichten van een kantoor of huis.

Een ander voorbeeld is het onboarden van nieuwe medewerkers. Het inwerken en trainen van personeel is een tijdrovend proces. Met de Hololens 2 bespaar je tijd door gebruik te maken van een virtuele mentor die personeel begeleid en uitleg geeft. De gewenste handelingen die een personeelslid moet uitvoeren worden gevisualiseerd. Zo wordt een personeelslid goed ingewerkt zonder er veel tijd aan kwijt te zijn.

Ook op de bouwplaats kan het grote voordelen opleveren. Projectmanagers en aannemers kunnen samen kijken hoe een ontwerp past in de omgeving en nieuwe ideeën zichtbaar maken. De kwaliteit en efficiëntie tijdens het ontwerpen en het bouwen worden hierdoor sterk verbeterd.

Aan de hand van deze voorbeelden kun je dus al zien dat het gebruik van deze Hololens 2 van grote waarde is in veel verschillende sectoren. Het is een geweldig nieuwe technologie en het kan een zeer grote businesswaarde creëren voor jouw organisatie.

De Microsoft Hololens 2 aanschaffen

De Hololens 2 kun je nog niet in Nederland en België kopen, maar dit zal in de toekomst wel mogelijk zijn. De exacte datum en prijs zijn nog niet bekend, maar de verwachting is in het najaar van 2020.

De innovatieve bril is speciaal op de markt gebracht voor ontwikkelaars en bedrijven. Wil je er eentje aanschaffen dan moet je als bedrijf contact opnemen met Microsoft. Er zal dan gekeken worden naar de gegevens van je bedrijf en de mogelijkheden om de Hololens 2 te leveren. 

Microsoft is geen grote speler op het gebied van smartphones, maar met de hardware en software voor holografische computers lopen zij voorop. Ook al is de Hololens 2 nu bedoeld voor de zakelijke markt zijn er vermoedens dat Microsoft grotere plannen heeft. De Hololens 2 zit comfortabel, de bediening werkt goed en het ziet er overtuigend uit. De moeite die Microsoft erin steekt laat zien dat er misschien ook ooit wel holografische computers voor consumenten komen. 

De verwachting is dat het gebruik van MR in de toekomst net zo gewoonlijk zal zijn als een smartphone nu is. Het is een geweldig nieuwe technologie en het kan een zeer grote businesswaarde creëren voor jouw organisatie. De manier waarop we digitale content ervaren zal snel veranderen. Zorg dus dat je hier slim op inspeelt.